Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Joni Mitchell Goodbye Pork Pie Hat (live) Greek subtitles



To "Goodbye Pork Pie Hat" είναι μία σύνθεση του Mingus η οποία περιλαμβάνεται στο δέκατο αλμπουμ της Joni Mitchell με τίτλο "Μingus" ο οποίος αποτελεί μία συνεργασία της Mitchell με τον Charles Mingus. 



Η ηχογράφηση έγινε λίγους μήνες πριν τον θάνατο του ο οποίος έμελλε να είναι και ο τελευταίος του δίσκος. Στον δίσκο περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων 4 συνθέσεις του Mingus ενώ οι στίχοι ανήκουν στην Μitchell. 

Η πρώτη εκτέλεση εμπεριέχεται στο κλασσικό άλμπουμ του Mingus "Ah Um" που κυκλοφόρησε το 1959 και αποτελεί μία ελεγεία για τον μεγάλο σαξοφωνίστα της Jazz Lester Young. Οι στίχοι του δίσκου είναι γραμμένοι απο την Joni Mitchell. Η εκτέλεση που ακούγεται στο βίντεο είναι απο τον live δίσκο της Joni Mitchell "Shadows and Light" ο οποίος ηχογραφήθηκε και μαγνητοσκοπήθηκε τον Σεπτέμβριο του 1979. Στον δίσκο παίζουν: Joni Mitchell - electric guitar, vocals, Michael Brecker - saxophone, Pat Metheny - lead guitar, Lyle Mays - keyboards, Jaco Pastorius - bass, Don Alias - drums. Ο δίσκος είναι εξ ολοκλήρου αφιερωμένο στον Charles Μingus.

Δεν υπάρχουν σχόλια: